Skip to content

BlackBerry Passport SQW100-3 Smartphone

RGV161LW

Biztonsági információk

Mielőtt használatba venné BlackBerry okostelefonját (a továbbiakban: okostelefon), olvassa el a dokumentumban található biztonsági és szabályozási információkat. Tegye ezt a dokumentumot könnyen megtalálható, biztonságos helyre, hogy bármikor átolvashassa, ha szüksége van rá.

Egyes országokban korlátozások vonatkozhatnak a Bluetooth-kapcsolatra alkalmas és titkosítószoftvert használó mobilkészülékek használatára. Érdeklődjön a helyi hatóságoknál az Ön országában érvényes korlátozásokról.

A legújabb biztonsági és termékinformációkért látogasson el a www.blackberry.com/safety címre.

A legújabb garanciális információkért látogasson el a www.blackberry.com/legal weboldalra.

Fontos biztonsági előírások

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Az okostelefonhoz kizárólag jóváhagyott akkumulátorokat és töltőket használjon. A BlackBerry által jóvá nem hagyott akkumulátorok vagy töltők használata tűz- vagy robbanásveszélyt, ezáltal súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhat.

Csak a BlackBerry által jóváhagyott tartót használjon. A BlackBerry által jóvá nem hagyott tartók használata esetén az okostelefon túllépheti a rádiófrekvenciás kitettség engedélyezett határértékét.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Tartsa az okostelefont legalább 1,5 cm (0,59 hüvelyk) távolságra a testétől. Okostelefon testen való hordásához kizárólag beépített övcsattal ellátott tartót használjon, és ha a tartozék nem egy BlackBerry által biztosított tartozék, győződjön meg arról, hogy nem tartalmaz fém részeket. Ha nem követi ezeket iránymutatásokat, az okostelefon túllépheti a rádiófrekvenciás kitettség engedélyezett határértékékét. Az, hogy a rádiófrekvenciás kitettség engedélyezett határértékének túllépése jár-e hosszútávú egészségügyi következményekkel, jelenleg is tudományos kutatások tárgyát képzi.

Ha további információt szeretne kapni az okostelefon FCC rádiófrekvencia-kibocsátási irányelveinek való megfeleléséről, látogasson el a www.fcc.gov/oet/ea/fccid weboldalra, és keressen rá az okostelefon alább felsorolt FCC-azonosítójára. Az FCC-azonosító az okostelefon hátulján található.

 • BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW): FCC-azonosító L6ARGV160LW
Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Okostelefonja 0 és 35 °C (32 és 95 °F) közötti hőmérsékleten történő használatra lett tervezve. Ha az okostelefont nem az ajánlott hőmérsékleti tartományban használja, okostelefonja vagy a lítium-ion akkumulátor károsodhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Vészhelyzetben ne hagyatkozzon az okostelefonnal történő kommunikációra. A segélyhíváshoz vagy üzenetküldéshez szükséges mobilhálózatok nem mindenütt érhetőek el, és előfordulhat, hogy a segélyhívó számok (pl. 911, 112, 999) nem működnek minden területen.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Az okostelefont és annak tartozékait nem gyermekeknek szánták. Ha gyermek kezébe adja az okostelefont vagy annak tartozékait, biztosítsa a gyermek felügyeletét. Az okostelefon apró alkatrészeket tartalmaz, amelyek a gyermek fulladását okozhatják.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Az okostelefont tartsa távol az orvosi műszerektől (beleértve a szívritmus-szabályozót és a hallókészüléket is), mivel ezek meghibásodása súlyos, akár halálos sérülést okozhat a készülék használója és mások számára.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ügyeljen arra, hogy az okostelefon ne érintkezzen folyadékokkal, mert ez zárlatot, tüzet vagy áramütést okozhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ha hangszóróval használja az okostelefont, soha ne tartsa a füléhez az okostelefont. Ez súlyos és maradandó halláskárosodást okozhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Az okostelefon által kibocsátott villogó fények epilepsziás rohamot vagy eszméletvesztést okozhatnak, és veszélyt jelenthetnek Önre vagy másokra. Ha az okostelefon használata közben azt észleli, hogy az másoknál zavarodottságot, tudatvesztést, izomrángást, izomgörcsöt vagy egyéb akaratlan mozgást okoz, azonnal kapcsolja ki az okostelefont, és kérjen orvosi segítségét. Az okostelefon figyelmeztető LED-jelzőfénye a készülék jobb felső részén található. Ha az okostelefonon található fényképezőgép, a LED-vaku nyílása az okostelefon hátoldalán, az objektív felett vagy attól jobbra helyezkedik el. Ha epilepsziás rohamra vagy eszméletvesztésre hajlamos, kérje ki kezelőorvosa véleményét az okostelefon használata előtt.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ne használja vezetés közben az okostelefont, hacsak a törvény nem teszi lehetővé, hogy azt kihangosító módban használja. Ha vezetés közben használja az okostelefont, veszélybe sodorja önmagát és a többi közlekedőt. Az esetleges baleset súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ne használja az okostelefont gázok jelenlétében, mert tűz-, illetve robbanásveszélyt okozhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Leselejtezés esetén ne dobja az okostelefont a tűzbe, mert a robbanás súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Repülőgépen kapcsolja ki az okostelefont. Ha légi járművön használja az okostelefont, az hatással lehet a műszerekre, a kommunikációs eszközökre és ezek teljesítményére, megszakíthatja a hálózat működését, vagy más módon veszélyeztetheti a légi jármű, a személyzet és az utasok épségét; amellett illegális is lehet.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Az okostelefonok nem használhatók robbanékony gázok vagy porok és egyéb robbanékony vegyi anyagok jelenlétében. Az ilyen helyen előforduló szikrák robbanást vagy tüzet okozhatnak: ez súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhat.

Az okostelefon biztonságos használata

 • Ne helyezzen nehéz tárgyakat az okostelefonra.
 • Ne kísérelje meg az okostelefon javítását vagy módosítását.
 • Ne próbáljon meg az okostelefon nyílásaiba tárgyakat erőltetni vagy behelyezni, kivéve, ha erre a BlackBerry által kiadott dokumentáció utasítást ad. Ezzel rövidzárlatot, tüzet vagy áramütést okozhat.
 • Ne érjen a képernyőhöz éles eszközökkel.
 • A képernyőre nem szabad nagy erőt kifejteni.
 • Az okostelefont és az okostelefon tartozékait ne használja víz közelében (például fürdőkád vagy mosdókagyló mellett, nedves alapzaton vagy úszómedence közelében).
 • Ne tegye az okostelefont vagy az okostelefon tartozékait instabil felületre. Az okostelefon vagy az okostelefon tartozékai leeshetnek, esetleg súlyos személyi sérülést vagy az okostelefon vagy a tartozékok jelentős károsodását okozva.
 • Okostelefonja képernyője üvegből készült. Ha leejti az okostelefont vagy nagy nyomás éri az üveget, az megrepedhet, vagy darabok törhetnek le belőle. Ha az üveg repedt vagy törött, ne érjen hozzá addig, míg a képernyőt meg nem javítják.
 • Az okostelefon használata közben tartson gyakori szüneteket. Ha az okostelefon használata közben fájdalmat érez a nyakában, vállában, karjában, csuklójában, kezében (beleértve az ujjait is), vagy testének más részeiben, azonnal szüneteltesse a készülék használatát. Ha ez a kényelmetlen érzés nem múlik el, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.
FIGYELEM:
A készülék 1. osztályú LED-lézer terméket tartalmaz. A termék/tesztelés tervezésében leírtakon kívüli vezérlők vagy beállítások használata, illetve műveletek végrehajtása súlyos LED-lézer energiasugárzást vagy sugárterhelést okozhat.

Az elektromos hálózattal és töltéssel kapcsolatos biztonsági előírások

Ha hálózati vagy autós töltőt használ, az okostelefon töltéséhez a BlackBerry által rendelkezésre bocsátott vagy a BlackBerry által ezzel az okostelefonnal való használathoz jóváhagyott töltőket használjon. Ne használjon olyan töltőket, amelyek nem felelnek meg az IEEE Std 1725 szabvány szerinti akkumulátor-rendszerre vonatkozó CTIA tanúsítványkövetelményeknek, mert azok tűz- és robbanásveszélyesek lehetnek, akkumulátorszivárgást okozhatnak, vagy olyan más veszélyekkel járhatnak, amelyek súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhatnak, valamint érvényteleníthetik a készülékhez járó garanciát.

A Qi embléma képe Power Matters Alliance tanúsítványjelzés

Ez az okostelefon Qi és Power Matters Alliance (PMA) tanúsítvánnyal rendelkezik vezeték nélküli töltőkkel való használathoz. Kizárólag olyan külső felektől származó vezeték nélküli töltő rendszereket használjon, amelyek megfelelnek a Qi vagy PMA tanúsítvány követelményeinek, és amelyek Qi vagy PMA tanúsítványjelzéssel rendelkeznek. Más vezeték nélküli töltők használata tűz- és robbanásveszélyt jelenthet, akkumulátorszivárgást okozhat, vagy olyan más veszélyekkel járhat, amelyek súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi kárt okozhatnak, valamint érvénytelenné tehetik a készülékhez járó garanciát.

A Qi tanúsítvánnyal rendelkező vezeték nélküli töltők teljes listájáért látogasson el a www.wirelesspowerconsortium.com/products/ honlapra.

Ne helyezzen más tárgyakat a vezeték nélküli töltő felületére, mert azok felforrósodhatnak és tűzveszélyt okozhatnak.

Jóváhagyott töltőtartozék-típusok a BlackBerry Passport okostelefonhoz

Töltőkábelek: HDW-50071-001, HDW-50071-002, HDW-50071-003, HDW-50071-004, HDW-51800-001, HDW-51800-002, HDW-59105-001, HDW-62449-001, HDW-62449-002

Hálózati töltők: HDW-58920-001, HDW-58921-001, HDW-58922-001, HDW-58923-001, HDW-58924-001, HDW-58925-001, HDW-58926-001

Akkumulátortöltők: HDW-54535-001

Az okostelefonhoz tartozó vagy más, a BlackBerry által jóváhagyott töltőket kizárólag a címkén feltüntetett típusú áramforrásról üzemeltesse. Bármilyen tápforrás használata előtt ellenőrizze, hogy a hálózati feszültség megegyezik-e a készülékhez megadott feszültség értékével. Csak olyan termékekhez csatlakoztassa az okostelefont, amelyek CTIA tanúsítvánnyal rendelkeznek, fel van tüntetve rajtuk az USB-IF embléma, vagy amelyek megfelelnek az USB-IF megfelelőségi program előírásainak.

Ne terhelje túl a fali csatlakozóaljzatot, a hosszabbítókábelt és az aljzatot, mivel ez tüzet vagy áramütést okozhat. A vezeték és a csatlakozó sérülésének kockázatát csökkentheti, ha a töltőt a hálózati aljzatnál, és nem a vezetéknél fogva húzza ki a csatlakozóaljzatból.

Ügyeljen arra, hogy ne lépjen a tápkábelre és arra, hogy az ne szoruljon be, különösen a dugaszolóaljzatnál és ott, ahol a tápkábel az okostelefonhoz csatlakozik. Mindig ügyeljen a tápvezeték elhelyezésére, hogy mások ne botolhassanak bele vagy ne okozzon fulladást. Húzza ki a töltőt az aljzatból villámlás esetén, vagy ha nem használja. Ne használja a töltőt kültéren és környezeti hatásoknak kitett területen.

A tápellátás csatlakoztatásával kapcsolatos további információért tekintse meg az okostelefonhoz tartozó dokumentációt.

Ha kiegészítőket szeretne vásárolni okostelefonjához, lépjen kapcsolatba mobilszolgáltatójával, vagy látogasson el a www.shopblackberry.com webhelyre.

Az akkumulátorral kapcsolatos biztonsági tudnivalók

Az okostelefon nem kivehető lítium-ion akkumulátort tartalmaz. Ne próbálja meg kivenni az akkumulátort. Az akkumulátor eltávolítása érvényteleníti az okostelefonra vonatkozó korlátozott garanciavállalást, és az akkumulátor károsodásához vezethet.

Az akkumulátor nem megfelelő kezelése tüzet, robbanást, illetve a kiszivárgó maró vegyszerek sérülést idézhetnek elő. Az okostelefont ne érje folyadék. Ne tegye ki az akkumulátort 60 °C (140 °F) feletti hőhatásnak. 60°C (140 °F) feletti hőhatás esetén az akkumulátor meggyulladhat vagy felrobbanhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ügyeljen arra, hogy az okostelefon és annak akkumulátora ne kerüljön külső hőforrás (mint például forró tányér, főzőlap, fűtőberendezés vagy sütő) közelébe, mert meggyulladhat vagy felrobbanhat.

Az ábra az alábbi leírásban bemutatott összetevőket szemlélteti.

Ne próbáljon az akkumulátorba idegen tárgyat tenni. Az akkumulátort ne újítsa fel, szerelje szét, módosítsa, törje össze, szúrja ki, hajlítsa meg vagy zúzza darabokra. Ha az akkumulátort felújították, szétszerelték, módosították, széttörték, kiszúrták, vagy bármely más módon módosították, azonnal szakítsa meg használatát.

Ne engedje, hogy fémtárgy vagy vezetőképes tárgy érjen az akkumulátor érintkezőihez.

FIGYELEM:
Ne próbálja meg kivenni az akkumulátort.A BlackBerry az okostelefonban használható akkumulátorokat az IEEE Std 1725 szabványnak megfelelően határozza meg. Más akkumulátorok használata tűz- és robbanásveszélyt jelenthet, akkumulátorszivárgást okozhat, vagy más veszélyekkel járhat. A használt akkumulátorokat a jelen dokumentumban foglaltak szerint selejtezze le.
Hiányzó akkumulátor ikon Akkumulátorhiba ikon

Ha ezek közül az ikonok közül valamelyik feltűnik az okostelefonon, az akkumulátorral vagy az akkumulátor csatlakozójával hiba történt. Javítás esetén az okostelefont szakképzett szerelőhöz juttassa el.

Biztonságos gépjárművezetés és gyaloglás

Vezetés közben ne használja okostelefonját. Teljes odafigyeléssel vezessen, hiszen az autóvezető kötelessége a biztonságos közlekedés. Az autóvezető feladata az adott területen érvényes, a mobilkészülékek vezetés közbeni használatára vonatkozó szabályok ismerete és betartása.

Elindulás előtt járművében helyezze biztonságos helyre az okostelefont. Ha a gépkocsi légzsákkal van felszerelve, ne tartsa az okostelefont vagy bármely kiegészítőjét a légzsák felett vagy a légzsák nyílási terében. A légzsák felfúvódása súlyos sérüléseket okozhat.

A rádiófrekvenciás (RF) jelek zavarhatják a gépjármű nem megfelelően felszerelt vagy árnyékolt elektronikus rendszereit. Ezzel kapcsolatban a gépjármű gyártója vagy a gyártó képviselője adhat felvilágosítást. Ha gépjárművébe bármilyen hasonló berendezés van beszerelve, az RF-jelekkel kapcsolatban kérdezze meg az adott berendezés gyártóját.

Ne használja az okostelefont sétálás vagy egyéb, nagyfokú koncentrációt igénylő helyzetekben. Ha figyelmetlenül vesz részt a jármű- vagy gyalogosforgalomban, súlyos, akár halálos sérülést, illetve anyagi károkat okozhat.

Tartozékok

Ehhez az okostelefon-típushoz kizárólag a BlackBerry által jóváhagyott tartozékokat használjon. A jóvá nem hagyott tartozékok használata érvénytelenítheti az okostelefonra vonatkozó minden jóváhagyást és garanciavállalást, működésképtelenné teheti az okostelefont, sőt veszélyt is okozhat.

Készülékhordozási megoldások: lehetséges, hogy az okostelefonhoz nem jár tartó (testen hordható kiegészítő). Ha az okostelefont ruházatán kívánja viselni, mindig helyezze azt olyan, okostelefonhoz való, beépített övcsattal ellátott tartóba, amelyet a BlackBerry jóváhagyott. Ha nem a BlackBerry által jóváhagyott, beépített övcsattal ellátott tartóban tárolja az okostelefont, a működő készüléket tartsa legalább 15 mm (0,59 hüvelyk) távolságra a testétől. Amikor az okostelefon adatszolgáltatásait használja (például e-mailek, PIN-üzenetek, MMS-üzenetek vagy a böngésző) – USB-kábellel vagy anélkül –, tartsa az okostelefont legalább 15 mm (0,59 hüvelyk) távolságra a testétől. Ha a BlackBerry által jóvá nem hagyott tartozékot használ, az okostelefon meghaladhatja a rádiófrekvenciás (RF) kitettségre vonatkozó irányelvekben meghatározott értékeket. Az, hogy a rádiófrekvenciás kitettség engedélyezett határértékének túllépése jár-e hosszú távú egészségügyi következményekkel, jelenleg is tudományos kutatások tárgyát képezi. További információk a rádiófrekvenciának való kitettségről a Megfelelőségi információ című fejezetben olvashatók.

A BlackBerry által jóváhagyott, okostelefonhoz kapható tartozékok (például tokok, táskák és egyéb tartók) többsége mágnessel van ellátva. Ezért a mágnest tartalmazó tartozékok közelébe ne helyezzen mágnescsíkkal ellátott adathordozókat, például bankkártyákat, hitelkártyákat, szállodai ajtónyitó kártyákat, telefonkártyákat és hasonló eszközöket. A mágnes károsíthatja vagy törölheti az adathordozón tárolt adatokat.

Magnetométer

Az okostelefon magnetométert tartalmaz. A magnetométert különböző alkalmazások, például az Iránytű használja. A mágnesek vagy mágnest tartalmazó eszközök, például tartók, fejhallgatók vagy monitorok hátrányosan befolyásolhatják a magnetométer pontosságát. Helymeghatározás céljából ne támaszkodjon kizárólag a magnetométert használó alkalmazások adataira, különösen vészhelyzet esetén.

Média

Egyes törvények korlátozhatják vagy tilthatják az okostelefon bizonyos funkcióinak használatát. Képek készítésekor, feldolgozásakor vagy használatakor tartsa be a vonatkozó törvényeket, szabályokat, eljárásokat és irányelveket, beleértve korlátozások nélkül minden szerzői jogi, személyiségjogi, kereskedelmi vagy biztonsági szabályozást, amelyek az adott hely törvényi szabályozása alá esnek. Tartsa tiszteletben mások személyiségi jogait. A szerzői jogra vonatkozó védelem megtilthatja egyes képek, zenefájlok (köztük csengőhangok is) vagy más tartalom másolását, módosítását, átvitelét vagy továbbítását.

Hangfájlok: Ha túl hangosan hallgat hangfájlokat, tartós halláskárosodást szenvedhet – különösen, ha fejhallgatót használ. Kerülje a hangerő növelését a környezeti zaj kiszorításának érdekében. Ha cseng a füle vagy tompán hall, keresse fel kezelőorvosát.

Halláskárosodásra figyelmeztető jelzés.

Fényképezőgép: Ha az okostelefonban van fényképezőgép, ne irányítsa a fényképezőgépet közvetlenül a napfény vagy bármilyen erős fény felé. Ez jelentősen károsíthatja szemét és az okostelefont is. Vakuhasználat esetén tartsa a LED-vaku nyílását legalább 50 cm-re a fotóalany szemétől.

Antenna

Kizárólag a készülék beépített antennáját használja. Az antennán végrehajtott illetéktelen módosítások vagy kiegészítések károsíthatják az okostelefont, és megsérthetik az Amerikai Egyesült Államok Távközlési Felügyeletének (FCC) előírásait.

Interferencia más elektronikus berendezésekkel

A legtöbb korszerű elektronikus berendezés árnyékolva van a rádiófrekvenciás (RF) jelek ellen. Mégis előfordulhat, hogy egyes elektronikus berendezések nincsenek árnyékolva az okostelefon által sugárzott rádiófrekvenciás jelek ellen.

Szívritmus-szabályozók: A rádiófrekvenciás jeleknek a szívritmus-szabályozóra gyakorolt hatásáról orvostól vagy a szívritmus-szabályozó gyártójától kérhet információt. Gondoskodjon arról, hogy az okostelefont a szívritmus-szabályozójára vonatkozó biztonsági előírásoknak megfelelően használja. Ezek az előírások a következők lehetnek: a bekapcsolt okostelefont mindig legalább 20 cm távolságra tartsa a szívritmus-szabályozótól; ne hordja az okostelefont a ruházatának felső zsebében, és a szívritmus-szabályozóval ellentétes oldalon lévő füléhez tegye a készüléket híváskor, így csökkentve a lehetséges interferenciát. Ha bármilyen okból kifolyólag gyanítja, hogy interferencia lépett fel, azonnal kapcsolja ki az okostelefon összes vezeték nélküli funkcióját, hagyja abba az okostelefon használatát és forduljon kezelőorvosához.

Hallókészülék: Egyes vezeték nélküli digitális készülékek zavarhatják bizonyos hallókészülékek működését. Ha interferenciát észlel, tanácsért forduljon a mobilszolgáltatóhoz vagy a hallókészülék gyártójához.

Az okostelefon magnetométert tartalmaz, amelyet különböző alkalmazások, például az Iránytű használnak. Ha egy magnetométert használó alkalmazás interferenciát okoz a hallókészülékével, zárja be az alkalmazást.

Egyéb orvosi készülékek: Ha bármilyen egyéb személyi orvosi készüléket használ, érdeklődjön a gyártójánál, hogy az egészségügyi készülék megfelelően árnyékolva van-e a külső rádiófrekvenciás sugárzás ellen. Kezelőorvosa biztosan segítségére lehet ennek az információnak a beszerzésében.

Egészségügyi intézmények: Kapcsolja ki az okostelefon összes vezeték nélküli funkcióját azokban az egészségügyi intézményekben, ahol erre a kihelyezett felhívás figyelmezteti. Előfordulhat, hogy a kórházak és egészségügyi intézmények által használt berendezések működését zavarja a rádiófrekvenciás sugárzás.

Repülőgépek: Az Amerikai Egyesült Államok Légügyi Hatósága (FAA) és Távközlési Felügyelete (FCC) által kiadott rendelkezések tiltják a vezeték nélküli eszközök használatát a repülőgépeken. A repülőgép fedélzetére lépése előtt kapcsolja ki az okostelefon összes vezeték nélküli funkcióját. A mobilkapcsolatot használó okostelefon repülőgépekre gyakorolt hatása ismeretlen. A készülék használata befolyásolhatja a repülőgép műszereinek működését, a kommunikációt és a teljesítményt, zavarhatja a hálózatot, egyéb módon veszélyeztetheti a repülőgép működését, illetve sértheti a vonatkozó törvényi előírásokat. Miután kikapcsolta az okostelefon összes vezeték nélküli funkcióját, a légitársaság elektronikus eszközökre vonatkozó előírásainak megfelelően kizárólag a rádióegységet nem használó funkciókat működtetheti.

Veszélyes helyek

Az okostelefon használata bizonyos helyeken veszélyforrást hordozhat magában. Ilyen helyek és területek például a gázfeldolgozó üzemek, robbanóanyagok környezete, nukleáris létesítmények, légi navigációs és kommunikációs berendezések, légiforgalom-irányítási létesítmények, életmentő berendezések és katonai létesítmények.

Robbanásveszélyes környezet: Robbanásveszélyes környezetben kapcsolja ki az okostelefon vezeték nélküli funkcióit, és tartson be minden figyelmeztető jelzést és utasítást. Ezeken a területeken a szikrák robbanást vagy tüzet idézhetnek elő, amik sérülést, sőt halált okozhatnak.

A robbanásveszélyes területek általában (de nem mindig) egyértelmű jelzéssel vannak ellátva. Ide tartoznak az üzemanyag-tároló helyek, mint például a benzinkutak, a hajók fedélzet alatti része, üzemanyagot vagy vegyszereket szállító és tároló létesítmények, folyékony benzingázzal (pl. propán-bután) üzemelő járművek, olyan területek, ahol a levegő vegyszereket vagy részecskéket (pl. gabonaszemek, por vagy fémpor) tartalmaz, illetve minden egyéb olyan terület, ahol általában le kell állítani a gépjármű motorját.

Ne használja az okostelefon telefonfunkcióját gázszivárgás bejelentésére a szivárgás közvetlen közelében. Hagyja el a területet és telefonáljon biztonságos helyről, ha a telefon működőképes és bekapcsolt állapotban van.

Robbantási területek: Robbantási területen, vagy olyan területen, ahol a kétutas kommunikáció felfüggesztésére figyelmeztetik a jelzések, a robbantási munkálatok megzavarásának elkerülése érdekében, kapcsolja ki az okostelefon mobilfunkcióit, és tartson be minden figyelmeztető jelzést és utasítást.

Üzemi és tárolási hőmérséklet

Az okostelefon és annak töltője az alábbi hőmérsékleti tartományokban használható:

Az okostelefon használata: 0–35 °C

Okostelefon tárolása (3 hónapnál rövidebb ideig): -20–35 °C

Okostelefon tárolása (3 hónapig vagy annál hosszabb ideig) 22–28 °C

Töltő üzemi hőmérséklete: 0 és 35 °C között

Töltő tárolási hőmérséklete: -30 és 75 °C között

Ha az okostelefont vagy az okostelefon tartozékait nem az ajánlott hőmérsékleti tartományban használja vagy tárolja, okostelefonja felforrósodhat, és súlyos, akár halálos sérülést okozhat, vagy az okostelefon, annak tartozékai vagy a lítium-ion akkumulátor károsodhat.

Az okostelefont és az okostelefon tartozékait tartsa távol minden hőforrástól, fűtőtesttől, a fűtőrendszer nyílásaitól, tűzhelytől vagy bármely hőt kibocsátó eszköztől (beleértve az erősítőket is). Ha több mint két hétig nem használja az okostelefont, kapcsolja ki a tápellátását.

Az okostelefon tisztítása és javítása

Tisztítás: Ne használjon folyékony vagy aeroszolos tisztítószert vagy oldatot az okostelefonon vagy az okostelefon tartozékain vagy azok közelében, beleérte az akkumulátort is. Tisztításhoz kizárólag puha, száraz kendőt használjon. Az okostelefon és a töltő tisztítása előtt húzzon ki minden kábelt a számítógépből, a töltőket pedig az elektromos csatlakozóból.

Javítás: Ne próbálja módosítani, szétszerelni vagy megszerelni az okostelefont vagy a töltőt. Ne próbálja meg a nem kivehető akkumulátort lecserélni. Az okostelefon és a töltő alkatrészeinek javítását vagy az akkumulátor cseréjét kizárólag szakképzett szerelő végezheti. Kizárólag a BlackBerry által az adott okostelefon-típushoz előírt akkumulátort használjon.

Az alábbi esetek bármelyikének előfordulásakor húzza ki a tápkábelt a számítógépből vagy a hálózati aljzatból, és vigye el az okostelefont vagy a töltőt szakképzett szerelőhöz:
 • A tápkábel, a dugasz vagy a csatlakozó megsérült.
 • Folyadék vagy idegen tárgy került az okostelefonba vagy a töltőbe.
 • Az okostelefont vagy a töltőt eső vagy víz érte.
 • Az okostelefon vagy a töltő felülete felforrósodik.
 • Az okostelefon vagy a töltő leesett vagy megsérült.
 • Az okostelefon vagy a töltő a felhasználói útmutatónak megfelelő használat mellett sem működik szabályosan.
 • Az okostelefon vagy a töltő teljesítménye jelentősen megváltozott.

A tűzveszély és az áramütés elkerülése érdekében kizárólag az okostelefon felhasználói útmutatójában szereplő beállításokat módosítsa. Más elemek helytelen beállítása kárt okozhat az okostelefonban, a töltőben vagy más tartozékokban, melyek megfelelő működését a szakképzett szerelő csak hosszas munkával tudja visszaállítani.

Az okostelefon felhasználói útmutatójában foglalt biztonsági előírások be nem tartása érvényteleníti a korlátozott garanciavállalást, és az elkövető részére nyújtott szolgáltatások felfüggesztéséhez vagy megtagadásához, valamint jogi eljárás megindításához vezethet, illetve mindezeket együtt vonhatja maga után.

Az okostelefon és az akkumulátor leselejtezése

A korlátozott szemeteskuka képe

Leselejtezés esetén ne dobja az okostelefont vagy az akkumulátort a háztartási szemétbe vagy tűzbe.

Az újrahasznosítás logója

Az okostelefon és az akkumulátor újrahasznosítható, ahol erre van lehetőség. Ez a szimbólum nem az újrahasznosított anyagok használatát jelzi.

Az akkumulátor újrahasznosításával kapcsolatos információkért hívja az 1-800-822-8837 telefonszámot

Az Egyesült Államokban és Kanadában az akkumulátort a Call2Recycle programon keresztül hasznosíthatja újra. Bővebb tájékoztatásért az Egyesült Államokban látogasson el a www.call2recycle.org, Kanadában pedig a www.call2recycle.ca weboldalra.

Az okostelefon és tartozékainak a BlackBerry részére újrahasznosítás és biztonságos ártalmatlanítás céljából történő visszaküldésére vonatkozó tájékoztatásért keresse fel böngészője segítségével a www.blackberry.com/recycling vagy a https://tradeup.blackberry.com webhelyet. Újrahasznosítási és beszámítási programok csak bizonyos területeken érhetők el.

Ha az adott területen erre nincsen lehetőség, a helyi önkormányzatnál érdeklődjön az elektronikus hulladékok megfelelő ártalmatlanítására vonatkozó előírásokról.

Az okostelefon és az akkumulátor leselejtezésére vonatkozóan az adott területen az ilyen akkumulátortípusokra vonatkozó törvények és rendelkezések irányadók.

Megfelelőségi tájékoztató

Rádiófrekvenciás jeleknek való kitettség

Az okostelefon rádióegysége kis teljesítményű rádióadó-vevő. Megfelel az Egyesült Államok Távközlési Felügyelete (FCC) és Kanada állami szabályozótestülete (IC) által meghatározott iránymutatásoknak és korlátozásoknak, valamint a vezeték nélküli készülékek rádiófrekvenciás kitettségének biztonsági szintjeire vonatkozó egyéb kapcsolódó nemzetközi iránymutatásoknak. Az iránymutatásokat független tudományos szakértők, kormányzati szervek és szervezetek dolgozták ki, többek között a Villamosmérnökök Nemzetközi Szervezete (IEEE) és az Egyesült Államok Sugárzásvédelmi és Mérési Tanácsa (NCRP).

Az FCC, az IC és egyéb kapcsolódó nemzetközi rádiófrekvenciás kitettségre vonatkozó iránymutatásoknak megfelelően tartsa az okostelefont legalább 1,5 cm (0,59 hüvelyk) távolságra a testétől. Az okostelefon testen való hordásához kizárólag a BlackBerry által biztosított vagy jóváhagyott, beépített övcsattal ellátott tartozékokat használjon. Ha nem a BlackBerry által kínált, testen hordható tartozékot használ, győződjön meg arról, hogy a tartozék nem tartalmaz fém részeket, és az okostelefont tartsa használat közben legalább 1,5 cm (0,59 hüvelyk) távolságra a testétől.

A rádióhullám-kitettség csökkentése érdekében: (i) az okostelefont olyan helyen használja, ahol megfelelő a vezeték nélküli hálózat térereje, (ii) használja az okostelefont kihangosító módban; és (iii) csökkentse a hívások idejét, vagy küldjön helyette e-mailt, SMS-t vagy BBM-üzenetet.

A fajlagosan elnyelt teljesítményre vonatkozó adatok

EZ A VEZETÉK NÉLKÜLI KÉSZÜLÉKTÍPUS MEGFELEL A RÁDIÓHULLÁMOKNAK VALÓ KITETTSÉGRE VONATKOZÓ KORMÁNYZATI ELŐÍRÁSOKNAK, HA A JELEN RÉSZBEN ISMERTETETT MÓDON HASZNÁLJÁK.

Az okostelefont úgy tervezték és gyártották, hogy ne haladja meg a rádiófrekvenciás kitettségre vonatkozó, az Amerikai Egyesült Államok távközlési felügyelete (FCC) által meghatározott kibocsátási határértékeket, ha az előző részben ismertetett módon használják. Ezek a határértékek átfogó irányelvek részeiként meghatározzák a rádiófrekvenciás sugárzás általánosan engedélyezett szintjét. Az irányelvek független tudományos testületek által, tudományos tanulmányok időszakos és mélyreható értékelésének felhasználásával kidolgozott szabványokon alapulnak. A vezeték nélküli készülékek kitettségére vonatkozó szabvány egy fajlagos abszorpciós rátának (röviden: SAR) nevezett mértékegységet alkalmaz. Az FCC által meghatározott SAR-határérték 1,6 W/kg*. A SAR-teszteket az FCC által meghatározott szabványos üzemeltetés közben végzik, amikor a készülék az összes vizsgált frekvenciasávban a maximálisan engedélyezett energiaszintet produkálja. Bár a SAR értékét a maximálisan engedélyezett teljesítményszinten határozzák meg, a működő készülék tényleges SAR-szintje jóval alacsonyabb lehet a maximális értéknél. Ez azért van, mert a készüléket úgy tervezték, hogy több teljesítményszinten is működjön, és így csak a hálózat eléréséhez szükséges energiát használja fel. Általában minél közelebb van egy vezeték nélküli bázisállomás antennájához, annál kisebb a kimeneti energiaszint.

A fül melletti használat során az okostelefonon tesztelt legmagasabb SAR-érték a következő:

Okostelefon

SAR (W/kg), 1 g

BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW)

1,35

Az okostelefon legmagasabb SAR-értéke BlackBerry által jóváhagyott, beépített övcsattal ellátott tartó használata mellett, vagy a testtől 1,5 cm (0,59 hüvelyk) távolságra tartva:

Okostelefon

SAR (W/kg), 1 g

BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW)

1,49

Az okostelefon legmagasabb SAR-értéke Mobil hotspot módban:

Okostelefon

SAR (W/kg), 1 g

BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW)

1,38

A testen hordott készülékekre vonatkozó mérések (testtől való ajánlott tartási távolság) a biztosított és rendelkezésre álló tartozékoktól, valamint az FCC és az IC vonatkozó előírásaitól függően eltérnek a vezeték nélküli készülékek és telefontípusok esetében.

Az FCC engedélyezte ezt az okostelefont, mivel az összes vizsgált SAR-szintet illetően megfelel az FCC rádiófrekvencia-kibocsátási irányelveinek, ha az okostelefont az ebben a részben ismertetett módon használják. Az okostelefonra vonatkozó SAR-adatokat az FCC tartja nyilván. Megtekintésükhöz látogasson el a www.fcc.gov/oet/ea weboldalra, majd a Display Grant részben keressen rá az okostelefon alább felsorolt FCC-azonosítójára.

Okostelefon

FCC-azonosító

BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW)

L6ARGV160LW

A SAR-értékekkel kapcsolatos további információk a www.ctia.org (CTIA - The Wireless Association), vagy a www.tele.soumu.go.jp/e/index.htm webhelyen található (Belügyi és Kommunikációs Minisztérium Telekommunikációs Irodája).

___________________________________

* Az Egyesült Államokban és Kanadában a mobilkészülékekre általánosan érvényes SAR-határérték a fej vagy test esetében 1 gramm szövetre eső 1,6 Watt/kg (W/kg) (a végtagok, kéz, csukló, boka és láb esetében 10 gramm szövetre 4,0 W/kg).

FCC megfelelőségi nyilatkozat (Amerikai Egyesült Államok)

FCC B osztály, 15. rész

Az okostelefon megfelel az FCC (Amerikai Egyesült Államok Távközlési Felügyelete) Szabályzatának 15. részében foglalt követelményeknek. A készülék üzemeltetése során az alábbi két feltételnek kell teljesülnie: (1) az okostelefon nem okoz káros interferenciát. (2) az okostelefon képes bármilyen interferencia (beleértve a nemkívánatos üzemeltetés által okozott interferenciát is) melletti működésre.

FIGYELEM:
A készüléknek a megfelelőségért felelős személy által nem kifejezetten jóváhagyott változtatása vagy módosítása érvénytelenítheti a felhasználónak a berendezés üzemeltetésére vonatkozó jogosultságát.

A készüléket bevizsgálták, és ennek alapján megfelel az FCC Szabályzat 15. részében található, a B kategóriába tartozó digitális készülékekre vonatkozó határértékeknek. A határértékek célja az, hogy lakókörnyezeti használat esetén ésszerű védelmet nyújtson a káros interferencia ellen. Ez a berendezés rádiófrekvenciás energiát hoz létre, használ és sugározhat, és ha nem a gyártó előírásainak megfelelően szerelték fel, zavarhatja a rádiókommunikációt.

Nem garantálható azonban, hogy egy adott összeállításban a készülék nem okoz interferenciát. Ha a készülék zavarja a rádió- vagy televíziós vételt (ez a készülék ki- és bekapcsolásával megállapítható), a felhasználó a következő intézkedésekkel próbálhatja meg elhárítani az interferenciát: fordítsa el vagy helyezze át az antennát, növelje a berendezés és a vevő közötti távolságot, csatlakoztassa a készüléket más áramkörről táplált hálózati aljzathoz, mint amely a vevőt látja el energiával vagy kérjen tanácsot a forgalmazótól vagy tapasztalt rádió- vagy televíziószerelőtől.

Információ az Amerikai Egyesült Államok Távközlési Felügyeletének (FCC) a vezeték nélküli eszközök hallókészülék-kompatibilitására vonatkozó követelményeiről

Ha a vezeték nélküli eszközt hallást segítő készülék (például külső vagy fülbe épített hallókészülék) közelében használják, előfordulhat, hogy zúgás, tompa zaj vagy sípolás észlelhető. Egyes hallókészülékek kevésbé érzékenyek erre az interferenciára, és a vezeték nélküli eszközök is különböznek a létrehozott interferencia mértékében.

A vezeték nélküli telefonokkal foglalkozó iparág által készített értékelések segítik a hallókészüléket használókat a készüléküknek megfelelő vezeték nélküli eszközök kiválasztásában. A listán nem szerepel az összes mobileszköz. A listán szereplő vezeték nélküli eszközök értékelése a dobozon, más fontos jóváhagyások jelölése mellett van feltüntetve.

Az értékelés nem jelent garanciakötelezettséget. Az eredmény a hallókészüléktől és a halláskárosodás mértékétől függően változik. Ha az Ön hallókészüléke érzékeny az interferenciára, akkor előfordulhat, hogy nem tudja megfelelően használni vezeték nélküli eszközét.

Kérje ki fülész szakorvos véleményét, és ellenőrizze a vezeték nélküli eszköz és hallókészüléke együttes működését.

Az okostelefont és a készülék által használt vezeték nélküli technológiát hallókészülékekkel való használatra is tesztelték és minősítették. Azonban az okostelefon tartalmazhat olyan vezeték nélküli technológiát is, amelyeket nem teszteltek hallókészülékekkel való használatára. Ezért fontos, hogy okostelefonjának különböző funkcióit átfogóan és különböző helyszíneken is kipróbálja, így meg tudja állapítani, hall-e interferenciás zajt, ha az okostelefont külső vagy fülbe épített hallókészülékkel együtt használja. A készülék visszavételére és cseréjére vonatkozó szabályokkal, illetve annak hallókészülék-kompatibilitásával kapcsolatos tájékoztatásért forduljon mobilszolgáltatójához.

Az értékelőlisták

M-listák: Az M3 és M4 besorolású mobileszközök megfelelnek az FCC követelményeinek, és valószínűsíthetően kisebb interferenciát generálnak, mint a be nem sorolt eszközök. A két értékelés közül az M4 a jobb; ez jelent magasabb besorolást.

T-listák: A T3 és T4 besorolású mobileszközök megfelelnek az FCC követelményeinek, és valószínűsíthetően jobban használhatók a „telecoil” rendszerű hallókészülékekkel („T kapcsoló” vagy „telefonkapcsoló”), mint a be nem sorolt eszközök. A két értékelés közül a T4 a jobb; ez jelent magasabb besorolást. (Megjegyzendő, hogy nem minden hallókészülék „telecoil” rendszerű.)

Előfordulhat, hogy a hallókészülékeket is bevizsgálják az ilyen típusú interferencia tűrése szempontjából. Forduljon a hallókészülék gyártójához vagy fülész szakorvoshoz a hallókészülék besorolását illetően. Minél jobban tűri a hallókészülék az interferenciát, annál kevésbé valószínű, hogy zajt érzékel a vezeték nélküli eszköz használatakor.

Ha további információkat szeretne megtudni arról, hogy az FCC milyen intézkedéseket tett a hallókészüléknek a vezeték nélküli készülékekkel való kompatibilitásával kapcsolatban, illetve az FCC további lépéseiről, amelyeket a fogyatékossággal élők telekommunikációs szolgáltatásokhoz való hozzájutásának biztosítása érdekében tett, látogasson el a www.fcc.gov/cgb/dro weboldalra.

Kanada állami szabályozótestülete (Industry Canada, IC) által kibocsátott tanúsítvány

Az okostelefon megfelel Kanada állami szabályozótestület licencmentességre vonatkozó RSS-előírásainak. A készülék üzemeltetése során az alábbi feltételeknek kell teljesülniük: (1) az okostelefon nem okoz káros interferenciát és (2) az okostelefon képes bármilyen interferencia – beleértve a nem kívánatos üzemeltetést okozó interferenciát – melletti működésre.

A BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon (típusszám: RGV161LW) megfelel a Kanada állami szabályozótestülete (IC) RSS 102, RSS 130, RSS 132, RSS 133, RSS 139, RSS 199, RSS-GEN és RSS 210 előírásainak, a tanúsítvány száma: 2503A-RGV160LW.

Az okostelefon kizárólag beltéri üzemeltetéskor működik az 5150-5250 MHz frekvenciasávon az azonos sávszélességen működő műholdas mobileszközökkel való káros interferencia elkerülése érdekében.

Az okostelefon 5250–5350 MHz és 5470-5725 MHz frekvenciasávban lévő megengedett maximális antennaerősítési tényezőjének meg kell felelnie az átlagos kisugárzott egyenértékű izotróp teljesítményre (EIRP) vonatkozó korlátozásoknak.

Az okostelefon 5725–5825 MHz frekvenciasávban lévő megengedett maximális antennaerősítési tényezőjének meg kell felelnie a P2P és a nem P2P működéshez meghatározott átlagos kisugárzott egyenértékű izotróp teljesítményre (EIRP) vonatkozó korlátozásoknak, ha ez elfogadható.

Tájékoztatjuk, hogy az 5250-5350 MHz és 5650-5850 MHz frekvenciasávok elsődleges használói a nagy teljesítményű radarok, és ezek a radarok interferenciát okozhatnak, és/vagy az LE-LAN okostelefonok sérülését okozhatják.

B osztályú megfelelőség

Ez az okostelefon az IC által a digitális berendezésekre megállapított, interferenciát okozó berendezésekre vonatkozó ICES-003 szabvány („Digitális berendezések – a mérés korlátai és módszerei”) értelmében megfelel a rádiózaj-kibocsátás B. osztályú készülékekre vonatkozó határértékeinek.

További előírásoknak való megfelelőség

Az okostelefonnak a vonatkozó szabványoknak és szabályozó testületeknek való megfelelőségével kapcsolatos információkat a BlackBerry vállalattól lehet kérni.

Az okostelefon lézeres érzékelő modulja megfelel a következő szabványnak: Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) szabvány: IEC/EN 60825-1 2007-03 ED 2.0.

Az okostelefon FCC-azonosítója, IC tanúsítványszáma, típusa és a megfelelőségével kapcsolatos tudnivalók megtekintéséhez húzza lefelé ujját a kezdőképernyőn. Érintse meg a Beállítások > Névjegy menüpontot, majd válassza a Hatósági jóváhagyások lehetőséget a legördülő menüből.

Termékinformációk: BlackBerry Passport SQW100-3 okostelefon

Mechanikai jellemzők:

Súly: kb. 194,4 g (6,9 oz), cellás lítium-ion akkumulátorral együtt

Méret (ho x szé x ma): 128 x 90,3 x 9,3 mm (5 x 3,6 x 0,4 hüvelyk)

3 GB memória, 32 GB alkalmazások tárolásához, microSD-kártyanyílás

A lézeres érzékelő alábbi moduljellemzői vonatkozhatnak okostelefonjára:

1. osztályú lézeres termék

Maximum sugárzási teljesítmény: 0,18 mW

Teljesítményjellemzők:

Nem cserélhető, újratölthető lítiumion akkumulátor

3 V és 1,8 V nano-SIM-kártyákkal használható

Kompatibilis port adatszinkronizáláshoz és töltéshez: mikro USB 2.0, mikro USB 3.0

Mobilhálózati rádió műszaki jellemzői:

Kilencsávos LTE támogatása: LTE 700, LTE 800, LTE 850, LTE 900, LTE 1700, LTE 1800, LTE 1900, LTE 2100, LTE 2600 MHz frekvenciasáv

Ötsávos HSPA+ támogatás: UMTS 800/UMTS 850, UMTS 900, AWS 1700, PCS 1900, IMT 2100 MHz frekvenciasáv

Négysávos GSM támogatás: GSM 850, GSM 900, DCS 1800, PCS 1900 MHz frekvenciasáv

Teljesítményosztály: 1. osztály (DCS 1800, PCS 1900), 4. osztály (GSM 850) GSM 5.05 szerint, 4. osztály (GSM 900) GSM 02.06 szerint, E2 osztály (GSM 850, GSM 900, DCS 1800, PCS 1900), 3. osztály (UMTS, LTE)

Adási frekvencia: 704–716 MHz, 824–849 MHz, 830–840 MHz, 832–862 MHz, 880–915 MHz, 850–1910 MHz, 1710–1755 MHz, 1710–1785 MHz, 1850–1910 MHz, 1920–1980 MHz, 2500–2570 MHz

Vételi frekvencia: 734–746 MHz, 791–821 MHz, 869–894 MHz, 875–885 MHz, 925–960 MHz, 1805–1880 MHz, 1930–1990 MHz, 2110–2155 MHz, 2110–2170 MHz, 2620–2690 MHz

Wi-Fi-hálózati rádióegység műszaki jellemzői:

Vezeték nélküli LAN-szabvány: IEEE 802.11a, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11k, IEEE 802.11n, IEEE 802.11r

IEEE 802.11b/IEEE 802.11g/IEEE 802.11k/IEEE 802.11n/IEEE 802.11r adási és vételi frekvenciája: 2,412–2,472 GHz

IEEE 802.11a/IEEE 802.11ac/IEEE 802.11k/IEEE 802.11n/IEEE 802.11r adási és vételi frekvenciája: 5,180–5,825 GHz

A Bluetooth rádió műszaki jellemzői:

Egysávos támogatás: ISM 2,4 GHz

Adási és vételi frekvencia: 2402–2480 MHz

Bluetooth 1. kategória

Amennyiben okostelefonja támogatja az NFC-technológiát, a következő műszaki jellemzők érvényesek:

Működési frekvencia: 13,56 MHz

Támogatott üzemmódok: olvasó/író, kártyaemuláció, társszint

Jogi közlemények

©2015 BlackBerry. Minden jog fenntartva. A BlackBerry® és a kapcsolódó védjegyek, nevek és emblémák a BlackBerry Limited tulajdonát képezik, és az Amerikai Egyesült Államokban és a világ más országaiban bejegyzett védjegyek és a világ más országaiban. Bluetooth a Bluetooth SIG védjegye. Call2Recycle a Call2Recycle, Inc. védjegye. CTIA - The Wireless Association a CTIA - The Wireless Association védjegye. GSM a GSM MOU Association védjegye. IEEE Std 1725, IEEE 802.11a, 802.11b, 802.11g, IEEE 802.11ac, 802.11k, 802.11r, és 802.11n a Villamos- és elektromérnökök Intézetének (Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) védjegye. LTE és UMTS az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (European Telecommunications Standards Institute, ETSI) védjegye. PMA Certified és a PMA Certified embléma a Power Matters Alliance, Inc. (PMA) tanúsítványjelzése. A „Qi” szimbólum a Wireless Power Consortium védjegye. Wi-Fi a Wi-Fi Alliance védjegye. Minden egyéb védjegy a vonatkozó jogtulajdonos tulajdonát képezi. A jelen dokumentációt, beleértve minden olyan dokumentációt, amelyre az hivatkozik, illetve a www.blackberry.com/go/docs webhelyen megjelenik vagy elérhető, „változatlan állapotban” adjuk közre, a BlackBerry Limited és kapcsolódó vállalatai jóváhagyása, támogatása, szavatolása vagy garanciája, illetve bármilyen felelőssége nélkül, melyek kifejezett kizárása az adott ország jogszabályai által megengedett maximális mértékben történik.

A BlackBerry minden termékének vagy szolgáltatásának használati feltételeit külön licencszerződés, vagy a BlackBerry egyéb érvényes szerződése határozza meg. A JELEN DOKUMENTÁCIÓ EGYIK RÉSZÉNEK SEM CÉLJA A BLACKBERRY ÁLTAL A BLACKBERRY VALAMELY TERMÉKÉNEK VAGY SZOLGÁLTATÁSÁNAK NEM A JELEN DOKUMENTÁCIÓT ÉRINTŐ, MÁS RÉSZÉRE VONATKOZÓ KIFEJEZETT ÍRÁSOS SZERZŐDÉSEINEK VAGY GARANCIÁINAK HATÁLYTALANÍTÁSA.

BlackBerry Limited
2200 University Avenue East
Waterloo, Ontario
Kanada N2K 0A7

BlackBerry UK Limited
200 Bath Road
Slough, Berkshire SL1 3XE
Nagy-Britannia

Kiadva Kanadában